Mitől függ az implantátum ára?

A fogászati implantáció rutineljárásnak számít, ettől függetlenül nem szabad lebecsülni a folyamatot.

Számos vizsgálat, panorámaröntgen készítése előzi meg. Ha ezek során mindent rendben találnak, következhet a műtét megtervezése. Ekkor steril körülmények között feltárják a csontfelszínt, kialakítják az implantátum csontfészkét és behelyezik az implantátumot.

A műtét után közvetlenül újabb panorámaröntgent csinálnak, a varratszedés egy hét múlva jön, és utána is rendszeres kontrollra van szükség.

Az implantátum anyaga

Az implantátum behelyezés árának mégsem a felsoroltak a legfőbb tételei. Hanem maga az implantátum anyaga. Alapvető, hogy olyan szövetbarát bioanyagra van szükség, amely nem károsítja szervezetet.

Miért fontos az implantátum anyaga?

Biztosítania kell a kapcsolatot a környező, elsősorban csontszövetek és az implantátum között. Egyúttal legyen formatartó, nem korrodálódó, kedvező szilárdságú is. A legmegfelelőbb anyag erre az ötvözetlen titánium, amelyet az emberi szervezet teljes mértékben elfogad, nem kell kilökődéstől tartani.

Lehet még alapanyag az alumínium-oxid kerámia, a tantál, netán a kobalt-króm-molibdén ötvözet. Mindegyiknek közös tulajdonsága, hogy akár tíz-húsz évig is kifogástalanul kell működnie.

Milyen implantátumot válasszunk?

Épp ezért amikor implantátum beültetése mellett döntünk, érdemes a drágább, de jobb minőségű implantátumot választani, hiszen ezzel fogunk együtt élni akár évtizedekig. A jól választott implantátummal semmi gond sem lesz, viszont ha néhány ezer forint miatt takarékoskodunk, később újabb, akkor akár már kellemetlen beavatkozásoknak nézhetünk elébe.

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]