Mi az élethosszig tartó garancia?

A fogimplantáció: fogpótlás készítése, anélkül, hogy a többi fogat érintenénk.

Fontos hangsúlyozni, hogy ilyenkor szó sincs valódi fog beültetéséről. Körültekintő és alapos eljárás után jellemzően ötvözetlen titánból készült, csavarral rögzített implantátumot helyeznek be, amelyre kerülhet különböző építmény.

Maga az eljárás egyszerű, de gondos tervezést, előzetes vizsgálatokat és beavatkozást követően nagy odafigyelést igényel.

Az implantátum élettartama

implantátum élettartama

Az implantátum élettartama a helyétől és a páciens szájhigiéniájától függően 10-20 év lehet. Ám néhány olyan gyártó van, amely hajlandó élethosszig tartó garanciát vállalni a beültetett implantátumra. Ennek általában feltétele, hogy a páciens mindig részt vegyen a hathavonta esedékes szűrővizsgálaton, és konzultáljon orvosával.

Nem csak az implantátumon múlik az élettartam

Talán mondani sem kell, de fontos, hogy az implantátum behelyezése után a doktor által előírt módon tisztítsa azt, és kiemelten ügyeljen a szájüreg higiéniájára.

Azok a gyártók, amelyek élethosszig tartó garanciát vállalnak az implantátumra, abban az esetben is biztosítanak újat a kezeltnek, ha a saját hibájából éri baj. Előfordulhat, hogy elvesztik az implantátumot, vagy sérül. Egy minőségi, beültetett fogimplantátum pusztán azért nem terhelődhet túl, mert használjuk.

Azonban az extrém igénybevétel, mint az éjszakai fogcsikorgás, fogszorítás károsan hat rá.

Vannak kivételes implantátum gyártók

Az élethosszig tartó garanciát biztosító cégek (pl. Straumann) az ilyen, egyébként önkéntelenül okozott károk esetében is vállalják az új implantátum beültetését és költségeit.

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]