Milyen hosszú az élettartama az implantátumoknak?

Az implantátumok, az implantációs fogpótlások élettartamával számos tudományos közlemény foglalkozik. A statisztikai adatok kiértékelése szerint a fogászati implantátumra helyezett koronák tíz év viselés után 90 százalékban voltak sikeresek.

life-time-garancia

Az implantációs terápia sikeressége nagymértékben függ a kezelési tervtől, hosszú távon a páciens általános egészségügyi állapotától, a száj higiénétől, az anatómiai variációktól és a műszaki kivitelezéstől.

A saját fogakkal ellentétben az implantációs fogpótlásoknál a komplikációk nem biológiai (szuvasodás, fogbélgyulladás), hanem technikai eredetűek (rögzítő csavar törése, lazulása), amelyeket könnyebb orvosolni. A siker érdekében nagyon fontos a kifogástalan szájhigiénia és a gondos szájápolás. Emellett a páciensnek kontrollvizsgálatokon részt kell vennie, teljes panaszmentesség esetén is.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az implantátum helyétől és a páciens szájhigiéniájától függően, az implantátumok élettartama általában 10-20 év.

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]