Hogyan történik a foggyökér-implantáció?

A foggyökér-implantáció viszonylag kis műtétnek, rutineljárásnak számít.

Lényegében 3 összetett lépésből áll, melyek az alábbiak:

Foggyökér implantáció menete

  1. A foggyökér implantáció alakalmával előzetes vizsgálatok és röntgen után apró bemetszéssel felnyitják az íny felszínét, és feltárják a csontszövetet.
  2. Ezt követően kialakítják az implantátum csontfészkét, majd beültetik a hiányzó fog helyére a jellemzően titánból készült implantátumot. Mindez természetesen helyi érzéstelenítéssel, fájdalommentesen. A műtét után kicsit vörösebbé válhat a fogíny, de nagyon rövid idén belül visszanyeri egészséges, rózsaszín színét, amely ezután mindig is ilyen marad.
  3. A csont gyógyulása után következhet a hiányzó fog, fogazat elkészítése. Általában a műtét után három hónappal terhelhető az implantátum, de több gyártó is készít már ennél hamarabb használható fogimplantátumot (hat hét vagy még kevesebb).

foggyökér implantáció menete

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]