A gyógyulás folyamata

fogpotlas-elkesziteseA gyógyulás folyamata az implantációt követően nagyjából három hónapot vesz igénybe. Ez alatt az idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba közvetlenül belenőnek a csontsejtek.

Ez a csontos összenövés (úgynevezett csontintegráció) hozza létre az implantátumok stabil rögzülését, ami révén képesek a rájuk ható rágóerőt (nyomó-, húzó-, nyíróerő) a csontszövetre tartósan átvinni, károsodás nélkül.

Ezután következik az implantációs fogpótlás elkészítése

Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumokat szabadítják fel. Az egyhetes gyógyulás eredményeként alakul ki a megfelelő hámtapadás az implantátum nyaki részénél.

A fogpótlás készítésének különböző lépéseit követően az implantátumokba véglegesen beillesztik az ún. proteikai fejeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására vagy elhorgonyzására szolgálnak, ezután adják át a fogpótlást.

Az implantációs gyógyulási folyamat utolsó eleme

Az implantációs fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és kezelőorvosa közötti kapcsolat. Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikerességének egyik legfontosabb feltétele ugyanis a száj tisztántartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés.

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]