A fogimplantáció menete

A hiányos fogazat nemcsak az étkezésnél és a felszabadult nevetésben gátolhatja az embert, de további fogászati problémákhoz is vezethet.

A hiányzó fog helye utat enged a körülötte lévő fogaknak, így azok elmozdulását, ezzel együtt meglazulását is könnyen eredményezheti, így érdemes azt minél előbb pótolni. Sokan hajlamosak megrettenni és kétségbeesni a fogvesztést követően, ám a mai fogorvoslásnak köszönhetően semmi szükség az (ijedelmekre) ijedtségre.

Éljünk a fogbeültetés lehetőségével

A fogpótlási eljárások egyre népszerűbb formája a fogbeültetés, mely során a páciens az eredeti foghoz megtévesztésig hasonló fogimplantátumot kap. Ennek a fajta fogpótlásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy a páciens a még ép fogak lecsiszolását is elkerülheti. A műtét az érzéstelenítésnek köszönhetően szinte teljesen fájdalommentes, 1 implantátum behelyezése csontpótlás nélkül rendszerint 5-7 perc alatt elvégezhető. A műtét történhet közvetlenül foghúzás után, vagy akár régebbi foghiány pótlása esetén is.

A fogbeültetés menete pontról pontra

  1. A fogbeültetés műtétet megelőzően fontos az állapotfelmérés (panorámaröntgen vagy CT-felvétel), mely során kiderül, hogy végrehajtható-e a fogbeültetés a (csontállományban), pontosan mely fogakat is kell pótolni. A beteg ezalatt beszámolhat igényeiről, elképzeléseiről. A beavatkozás időpontjai egyeztetésre, a fogimplantátum árak pedig tisztázásra kerülnek, a fogorvos megbeszéli a pácienssel a kezelés menetét.
  2. A fogbeültetés tulajdonképpen nem jelent mást, mint egy művi foggyökér behelyezését, amire kezdetben egy ideiglenes fogkorona kerül. A műtéti sebet felszívódó varrófonallal zárják le, majd kezdetét veszi a gyógyulási időszak.
  3. A 2-6 hónap gyógyulási időszakot követően elkészülhet a végleges korona, mely a saját fogakhoz hasonlóan terhelhető. A fogimplantátum élettartama több évtized (is) vagy akár élethossz is lehet, a foggyökérre helyezett korona pedig általában 10-15 évre szól. A fogimplantátum szövetbarát anyagból készül, így nem kell tartani kilökődéstől és helyi károsodástól. Az anyag korrodálódástól mentes, és tökéletesen ellenálló.
Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]