A fogászati implantációról

A fogászati implantáció a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere, amelynek nagyon jó a hosszú távú eredményessége.   A fogászati implantáció célja a páciens szájüregének komplex protetikai rehabilitációja, vagyis az implantátumok segítségével mind funkcionális, mind esztétikai szempontból kielégítő fogpótlás készítése, a többi fog érintése nélkül. A fogászati implantátumok fogpótlás viselése céljából az állcsontokba beültetett bioanyagból készült úgynevezett „műgyökerek”.

Fogbeültetés tévhitek

Az implantációt sokan fogbeültetés néven ismerik, ugyanakkor szó sincs valódi fog beültetéséről. A beavatkozás eredményeként a manapság leginkább csavar formájú implantátumok külső felszínén megfigyelhető menet segítségével a csontban rögzül.

Az implantátum belsejében is található menet, amelybe a gyógyulás idejére gyógyulási csavar, azt követően a fogpótlás hordozására alkalmas protetikai fej kerül. A pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, szinte észrevehetetlen a különbség. Az implantátumokra kerülő felépítmény lehet borítókorona, híd, de akár teljes lemezes kivehető fogpótlás is.

Hírek
fogaszati-implantacio

Pert nyert a Straumann olcsó utánzatokat gyártó cég ellen

A német bíróság megakadályozta az utánzatgyártót abban, hogy termékeit más rendszerekkel kombinálva népszerôsítse és garanciát vállaljon rájuk. A bírósági határozat kiemelte, hogy egyedi megfelelôségi tanúsítvány hiányában a fogorvosok nem keverhetik/egyesíthetik különbözô implantátum-rendszerek alkatrészeit A svájci bíróság megtiltotta a „generikus” kifejezés félrevezetô használatát Bázel, 2012. december 20. – A Straumann cég két fontos jogi csatát is […]

Straumann az egyik leggyakrabban alkalmazott implantátum

A gyártó mögött természetesen kiváló kutatócsoport áll, továbbá gyakorló fogorvosok segítik a munkát. Ennek köszönhető, hogy a műgyökereket gyártó Straumann mindig élen jár a kutatásban. Hogy csak egyet említsünk a komoly elméleti háttér eredményeit a gyakorlatban is visszaigazoló tanulmányokból: a vállalat dolgozta ki azt az implantátumfelszínt, amellyel az már hat hét után terhelhetővé válik az […]